Lediga exjobb inom beräkningsteknik/numerisk analys

Sedan ett par år tillbaka driver jag tillsammans med en kollega på institutionen för Elektro- och informationsteknik ett forskningsprojekt kring elektromagnetiska beräkningar. Målet är att ta fram konkurrenskraftig programvara för att noggrant bestämma tidsharmoniska elektromagnetiska fält och resonanser inuti axialsymmetriska områden. Programvaran skall användas för design och underhåll av acceleratorer vid de stora anläggningarna MAX IV och ESS här i Lund.

Inom ramen för projektet kan vi erbjuda ett eller två exjobb, lämpliga för dig som söker en kul utmaning lite utöver det vanliga. Det handlar både om hyfsat avancerad matematik och om programmering (främst MATLAB) som ställer stora krav på skärpa och på att man i detalj förstår vad man gör. Jag, som handledare, ansvarar för exjobbets färdplan. Hur pass styrt arbetet skall vara kan vi diskutera. Den som vill kan få stort utrymme för sin egen kreativitet. Om exjobbet faller väl ut finns goda möjligheter att fortsätta som doktorand.

Nedan följer några länkar till artiklar som beskriver vad vi arbetar med. Du behöver absolut inte förstå artiklarna i detalj för att kunna påbörja exjobbet, men det är ändå bra om du skummar igenom dem. De ger en bra bild av vilken typ av matematik och programmering som du kommer att stöta på


Johan Helsing
Last modified: Fri Jun 8 00:00:32 CEST 2018